Verwijder de Spora Ransomware en Breng uw Bestanden Terug

Spora is de naam van een ransomware virus, dat in de eerste plaats gericht is op de Russische sprekers, omdat haar betaalpagina en losgeld nota in het Russisch is geschreven. Echter kunnen andere gebruikers ook slachtoffer worden. Uw bestanden worden gecodeerd met een zeer sterke mengsel van de AES en RSA-algoritmen. Daarna, toont de Spora cryptovirus een losgeld bericht met eisen voor de betaling.

Overzicht bedreiging

Naam

Spora

Type Ransomware, Cryptovirus
Korte omschrijving Ransomware versleutelt bestanden op uw computer. Dan geeft het een losgeld nota in het Russisch, echter kan de taal worden veranderd in het Engels.
Symptomen De ransomware zal uw bestanden versleutelen met behulp van RSA en AES encryptie-algoritmen.
Distributie methode Spam e-mails, e-mailbijlagen.
Opsporingstool Controleert u of uw systeem geïnfecteerd is met Spora

Downloaden

Malware Remover

Spora Ransomware – Manieren van Distributie

De payload dat het bestand met de kwaadaardige script (die zowel JScript zoals VBScript talen gebruikt) verspreid, zit in een e-mail bijlage die er uit ziet als volgt:

Spora ransomware heeft ontwikkeld, maar niet zozeer in zijn activiteit na het infecteert, maar meer in de werkwijzen gebruikt te infecteren. Een van de door het virus methoden is een recente pop-up, die alleen op Google Chrome wordt weergegeven. Deze pop-up leidt tot een gecompromitteerde website.

Zodra de pagina wordt geopend, het direct injecteert een kwaadaardig script, en het veroorzaakt een gedwongen download van een kwaadaardige EXE-bestand met de naam “Chrome font.exe” nadat het is aangeklikt.

Spora Ransomware – Technische Informatie

Spora ransomware is een geavanceerde cryptovirus met een Russische afkomst. De naam betekent “Spoor” vertaald uit het Russisch.

Het losgeld nota wordt gedropt op uw desktop. Zodra u uw ID invoert, wordt u doorgestuurd naar een van de vele domeinen met een betaalpagina. Op die domeinen kunt u navigeren en ziet u de betalingsgegevens. Het losgeld nota zal de naam van uw ID hebben en zal gebruik maken van de extensie .html. U kunt het losgeld nota bekijken in de screenshot hieronder:

Hieronder zie je de volledige lijst met bestandsextensies die de Spora ransomware zoekt te versleutelen:

→.xls, .doc, .xlsx, .docx, .rtf, .odt, .pdf, .psd, .dwg, .cdr, .cd, .mdb, .1cd, .dbf, .sqlite, .accdb, .jpg, .jpeg, .tiff, .zip, .rar, .7z, .backup

Verwijder de Spora Ransomware en Zet uw Bestanden Terug

Om de Spora te verwijderen, is het raadzaam de instructies hierna te volgen. Ze zijn voor maximale effectiviteit ontwikkeld. Als u geen ervaring heeft met het handmatige verwijderen van malware, adviseren wij u om een geavanceerde anti-malware software te gebruiken om Spora automatisch te verwijderen.

Hoe Spora van je computer verwijderen? (handmatig)

Aandacht! Belangrijke mededeling m.b.t. Spora: de handmatige verwijdering van Spora vereist het aanbrengen van wijzigingen in de systeembestanden en registers. Dit kan dus schade aan je PC veroorzaken. Beschik je niet over de vereiste kennis? Geen probleem, je kunt dit doen door een malware remover te gebruiken.

1. Computer in veilige modus opstarten om Spora te isoleren en te verwijderen.
2. Reparatie registry entries aangemaakt door Spora op uw pc.

Automatisch verwijderen Spora door het downloaden van een geavanceerde anti-malware programma.

1. Spora met Anti-Malware SpyHunter verwijderen
2. Spora gecodeerde bestanden herstellen
Optioneel: Gebruiken van alternatieve anti-malware software

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Share on Facebook Share
Loading...
Share on Twitter Tweet
Loading...
Share on Google Plus Share
Loading...
Share on Linkedin Share
Loading...
Share on Digg Share
Share on Reddit Share
Loading...
Share on Stumbleupon Share
Loading...
Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.