Sharebutton(.) to Referral Spam in Google Analytics blokkeren – Zo Komt u af Van Spamverwijzingen

sharebutton.to-relatedEen nieuwe Referrer spam verbreidt zich toenemend via veel URLs, als bij voorbeeld via Get-Your-Social-Buttons(.)Info. De website zelf post een link met haar domein dat de gebruiker die daarop klikt, naar een of naar enkele domeinen van sharebutton – .to .net en .org redirect. Deze domeinen hebben verschillende codes voor share buttons die op een site zijn ingebed. Hoewel het als een gratis service wordt geadverteerd, adviseren wij gebruikers om dit verdachte bos van codes niet aan te wenden omdat het de website op enkele verschillende manieren beschadigen kan. Wij raden gebruikers evenzo aan om van Get-Your-Social-Buttons(.)info links weg te blijven en hun computers met een anti-malware programma te scannen als zij de website van een derde partij via dit domein hebben bezocht. In het geval dat u referrer spam heeft gezien dat u naar sharebutton.to linkt, zorgt u ervoor dat u de instructies na dit artikel volgt om het te blokkeren.

Overzicht van de bedreiging

Naam ShareButton
Type Referral Spam
Korte omschrijving De webpagina werd op veel referral spams gezien – meestal op middelgrote en kleinere blogs.
Symptomen Gebruikers kunnen de spam op verschillende plaatsen van de targeted website aanmerken, en de spam brengt hen dan naar Copyrightclaims.org dat hen dan naar een phishing website redirect.
Verspreidingsmethode In de meeste gevallen via spammed URL’s. Bundling (samenbinden) van ongewenste software net zoals spammed advertisements. Het is zelfs door malware mogelijk.
Opsporingstool Controleert u of uw systeem geïnfecteerd is met ShareButton

Downloaden

Malware Remover

Sharebutton(.)to in Google Analytics blokkeren – Een Video Met Instructies

Sharebutton(.)to Referral Spam – Hoe werkt het?

Dit bijzondere type van referrer spam kan in twee vormen optreden:

#1 – Web Crawler Spam

Web crawler spam, ook als spider bekend, is zodanig genoemd omdat het spambot gewoonlijk in het web ‘crawls’ (kruipt) en naar geschikte gelegenheden op onderontwikkelde of kleine websites zoekt. Het is niet erg hardnekkig omdat het spambot gewoonlijk geprogrammeerd is om spamming op dezelfde website te stoppen nadat het geblokkeerd of gemarkeerd was. Hoe dan ook, er kunnen ook geavanceerde spammers zijn die een zulke software kunnen hebben ontwikkeld dat hij erg lastig zijn kan.

#2 – Ghost Referrer Spam

Dit bijzondere spamtype is erg geraffineerd want het gebruikt het free hype text protocol (HTTP) om daarvan voordeel te trekken en verborgen te blijven, en in sommige gevallen zelfs logisch niet aanwezig te zijn op de website dat het spamt. Ben Davis van vidget.com verklaart daarenboven dat een zulke spam niet maar aanwezig is op de website dat zij spamt. Nog meer – de spam kan verschillende delen van de website aanvallen.

Hoe dan ook, referrer spam streeft ernaar om hoax traffic naar websites van derde partijen te veroorzaken, en de meesten van de spammers merken het niet aan voor wat voor sites zij op deze manier adverteren. Er kunnen sites als de verdachte sharebutton(.)to zijn. Het is zelfs gevaarlijker als er web links naar phishing sites zijn, welke proberen informatie te stelen, naar scamming sites, of alleen maar kwaadaardige URLs die uw computer kunnen infecteren.

Sharebutton Domeinen – Meer Over hen Weten

Het Sharebutton netwerk zelfs is potentiaal schadelijk, en het wordt via andere spam domeinen geadverteerd zoals buttons-for-website(.)com dat voor zijn .net domein adverteert. Scamanalyze.com onderzoekers berichten dat de website een slechte reputatie en een potentiaal heeft om malware te verspreiden. Volgens Alexa zijn ongeveer 30% van de bezoekers op de website uit India. Er zijn maar ook bezoekers van andere landen, bij voorbeeld van Braziel, Turkije en Spanje and evenals van de VSA.

Nadat de code is ingevoerd, toont de website de volgende code om deze te kopiëren. Ieder domein bevat een verschillende script die op HTML gebaseerd is:

sharebutton.to-malicious-script

Deze code linkt u naar zijn .org locatie en naar de “cdn.script(.)to/share6(.)js” java script die online is gepost en een social map aangeeft naar de meest gebruikte sociale netwerken zoals Facebook, LinkedIn, Vkontakte, Tumblr en andere. Er is niet bevestigd of deze script gevaarlijk is voor gebruikers of niet, maar veiligheidsexperts raden aan om het passwoord te wijzigen in het geval dat u de sharebutton heeft aangewend.

Referrer Spam van Sharebutton Domeinen blokkeren

Terug maar naar de referrer spam – deze spam streeft ernaar om traffic naar websites van derde partijen te veroorzaken. Er moet maar worden opgemerkt dat de spam gevaarlijk kan zijn op enkele verschillende manieren:

  • Waardeloos maken van website statistieken.
  • De website met spam commentaren overladen – dit laat Google de website van de zoekresultaten overslaan.

Dus mag referral spam niet worden onderschat. Om sharebutton(.)to referral spam te blokkeren, adviseren wij u om de volgende methoden te proberen:

1: Filtreert u ShareButton in Google Analytics

Step 1: Klikt u op ‘Admin’(‘Beheerder’) op uw GA pagina.

Step 2: Kiest u de ‘View’(‘Weergave’) en dan klikt u op ‘Filters’.

Step 3: Klikt u op ‘New Filter’(‘Nieuwe Filter toevoegen’).

Step 4: Schrijft u een naam in, zoals ‘Spam Referrals’.

Step 5:Zet u filtertype op Aangepast –>Uitsluiten –> Filterveld: Campagnebron –> Filter patroon. (Custom Filter –>Exclude Filter –> Field: Campaign Source–> Filter Pattern). TIn Patroon verwijst u op de juiste domeinnaam ShareButton

Step 6: Kiest u Weergave om de filter tot te passen op weergaven en voegt u de Filter toe. (Apply Filter).

Step 7: De filter door klikken op ‘Save’ opslaan..

U bent klaar! Gefeliciteerd!

Zorgt u er ook voor dat u de volgende methoden probeert om andere referrer spam in Google Analytic te blokkeren:

More Methods To Stop Spam Bots and Spiders In Google Analytics

2: Blokkeert u ShareButton Referral Spam op uw server.

In het geval dat u een Apache HTTP Server heeft, kunt u de volgende bevelen proberen om ShareButton Referral Spam domeinen in het .htaccess bestand te blokkeren: :

RewriteEngine on

RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^http://.*sharebutton \.to/ [NC,OR]

RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^http://.*sharebutton \-for\-website\.to/ [NC,OR]

RewriteRule ^(.*)$ – [F,L]

Hierna vindt u ook een web link naar enkele spam URLs die op de zwarte lijst van andere servers staan:

Ultimate Referrer Blacklist by Perishablepress.com

Vrijwaringclausule: Dit type van domeinblokkering in Apache servers was nog niet getest en het moet door ervarene professionals worden gedaan. Backup is altijd aanbevolen.

3: Stopt u ShareButton via WordPress.

Er is een methode door veiligheidsonderzoekers online aangegeven dat WordPress plugins aanwendt om referrer spams op websites te blokkeren. Er zijn veel plugins die u helpen om referrer spam te behandelen, zoekt u maar alleen in Google. Actueel hebben wij een bijzonder plugin gezien dat functioneert. Het heet WP-Ban. Bedenkt u maar alstublieft dat u ook gelijk zo goed of zelfs betere plugins kunt vinden. WP-Ban kan gebruikers blokkeren gebaseerd op hun IP adres en andere informatie zoals de URL bij voorbeeld.
Dus, wanneer u vermoedt dat u erop geklikt heeft en redirect worden bent naar een van de domeinen genoemd in de spam message, en u gelooft dat uw systeem aangetast is, moet u uw computer met een specifieke anti-malware tool scannen. Het downloaden van een zulke software zal er ook voor zorgen dat uw computer beveiligd is tegen het toekomstige indringen van referrer spams.

donload_now_250
Spy Hunter scanner zal alleen de bedreiging opsporen. Als u wenst dat het gevaar automatisch wordt verwijderd, moet u de volledige versie van de anti-malware tool kopen. Meer ervaren over de SpyHunter Anti-Malware Tool / Hoe installeer ik SpyHunter

Latest Stories

*/ ?>

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Share on Facebook Share
Loading...
Share on Twitter Tweet
Loading...
Share on Google Plus Share
Loading...
Share on Linkedin Share
Loading...
Share on Digg Share
Share on Reddit Share
Loading...
Share on Stumbleupon Share
Loading...
Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.