Verwijder het Wanacry virus

Een nieuwe ransomware, genaamd Wana Decrypt0r 2.0 door malware hunters, is gemeld om bestanden te coderen op de door hen geïnfecteerde computers. Het ransomware-virus maakt gebruik van de .WNCRY-bestandsextensie en wordt in wezen gerapporteerd als een nieuwe versie van de WannaCry, ook wel bekend als de WCry-familie van ransomware virussen. De infectie laat een losgeld bericht zien, genaamd @[email protected] en verandert de wallpaper en voegt ook software toe met instructies om het losgeld te betalen. Als u een slachtoffer bent van deze ransomware-infectie, raden wij u aan om het volgende artikel grondig te lezen.

Overzicht bedreiging

Naam

Wanacry virus

Type Ransomware
Korte omschrijving Nieuwe versie van mei 2017 van de WannaCry ransomware virussen. Encrypteert dossiers en vraagt dan de slachtoffers om een heftige losprijs te betalen om de gecodeerde bestanden te herstellen.
Symptomen Bestanden worden gecodeerd met de .WNCRY bestandsuitbreiding die eraan is toegevoegd. Daarnaast wordt een losgeld nota toegevoegd, genaamd @[email protected] Voegt ook een lockscreen toe, genaamd “Wana Decrypt0r 2.0”.
Distributie methode Via een Exploit kit, DLL bestand aanval, kwaadaardige JavaScript of een drive-by download van de malware zelf.
Opsporingstool Controleert u of uw systeem geïnfecteerd is met Wanacry virus

Downloaden

Malware Remover

UPDATE MEI 2017 We hebben mogelijke methodes samengevat waarmee u uw bestanden theoretisch kunt proberen te herstellen. We hebben ook nieuwe informatie opgenomen over hoe dit virus verspreidt. De instructies staan in het volgende artikel.

.WNCRY Virus – Hoe Wordt hetVerspreidt

Net als bij de vorige .wcry-variant, kan deze ransomware versie ook dezelfde methoden gebruiken om te verspreiden. Ze zijn verbonden met het gebruik van verschillende soorten gereedschappen die specifiek worden gebruikt om kwaadwillige bestanden en URL’s te verspreiden zonder te worden gedetecteerd:

 • De ETERNALBLUE en DOUBLEPULSARE Exploits lekken door de ShadowBrokers in een lek, genaamd ‘Verloren Vertaling’, die in april 2017 is gebeurd
 • Spamming software (spam bots, crawlers, enz.)
 • Pre-geconfigureerde lijst van e-mailadressen van potentiële slachtoffers waarnaar spam mail kan worden verzonden.
 • Intermediaire malware om de infectie te verspreiden.
 • Een set C2-servers en distributiedomeinen voor commando en controle en de download van het .WNCRY bestand virus payload.

Hoewel de WanaCrypt0r 2.0 ransomware kan verspreiden via torrent websites, nep updates of andere nep-instellingen en executables die worden geüpload op verdachte hosts, kan het virus de voornaamste verspreidingsmethode via overtuigend gecreëerde e-mails zijn. Dergelijke e-mails hebben tot doel de slachtoffers te overtuigen om op een kwaadaardige e-mailbijlage te klikken en daarmee besmet te worden met het .WNCRY-bestands virus.

De bijlagen kunnen meestal.js, .exe of ander type uitvoerbare bestanden zijn, maar in sommige gevallen zijn ze ook gerelateerd aan kwaadaardige macro’s. Deze kwaadaardige macro’s kunnen worden geactiveerd zodra de gebruiker de inhoud van een document opent.

Hoe Werkt het .WNCRY Bestandsvirus

De hoofdactiviteit van het Wana Decrypt0r 2.0 ransomware virus na infectie is om een ingesloten bestand in de map te plaatsen waar het infectiebestand zich bevindt. Het bestand is een wachtwoord beveiligd .zip, genaamd wcry.zip. Het heeft de volgende inhoud:

 • b.wnry
 • c.wnry
 • r.wnry
 • s.wnry
 • t.wnry
 • u.wnry
 • taskse.exe
 • taskdl.exe

Het infectiedossier van Wana Decrypt0r 2.0 ransomware zal deze zipped bestanden uitpakken in een map en beginnen te verbinden met de downloadwebsite van de TOR-webbrowser. Van daaruit kan het .Wana Decrypt0r 2.0-virus verbinding maken met meerdere commando- en beheerservers:

 • 57g7spgrzlojinas.onion
 • xxlvbrloxvriy2c5.onion
 • 76jdd2ir2embyv47.onion
 • cwwnhwhlz52maqm7.onion

Een andere activiteit van het WanaCrypt0r .WNCRY infectie kan zijn om de schaduwvolume kopieën te verwijderen en alle kansen te verwijderen om uw bestanden terug te zetten via back-up op de geïnfecteerde computer. Dit wordt gedaan door de volgende administratieve Windows commando’s uit te voeren:

→ vssadmin delete shadows /all /quiet
wmic shadowcopy delete
bcdedit /set boostatuspolicy ignoreallfailures
bcdedit /set {default} recoveryenabled no & wbadmin delete catalog -quiet

Naast deze activiteit heeft WannaCry.WNCRY virus ook een programma, genaamd @[email protected], die een werkelijke timer heeft met geavanceerde instructies over het betalen van het losgeld. Dit programma heet “Wana Decrypt0r 2.0” en het bericht ziet eruit als volgt:

Nadat de timer op dit programma is afgelopen, kan het losgeld bedrag zich verdubbelen, volgens de scareware-berichten en de vorige versie, die ook deze software gebruikt.

Een andere actie die het programma gebruikt is dat het ook het behang op de computer van het slachtoffer verandert met het volgende bericht:

Ooops, your important files are encrypted.
If you see this text, but don’t see the ”Wana Decrypt0r” window,
then your antivirus removed the decrypt software or you deleted it from your computer.
If you need your files you have to run the decrypt software.
Please find an application file named “@[email protected]” in any folder or restore from the antivirus quarantine.
Run and follow the instructions!

.WNCRY Bestandsvirus – Encryptieproces

Er kunnen twee encryptiealgoritmen worden gebruikt voor deze specifieke ransomware-infectie. Een daarvan staat bekend als AES (Advanced Encryption Standard) en kan gebruikt worden in 128-bit encryptie. Het is een van de sterkste codes en kan niet worden gedecodeerd, tenzij de criminelen een fout maken in de encryptiecode. Het kan een symmetrische sleutel genereren, FEK-code genoemd na versleuteling. Deze sleutel kan de enige methode zijn om de bestanden te decoderen, omdat daarmee het proces omgekeerd kan worden.

Daarnaast wordt ook een andere code, bekend als Rivers-Shamir-Adleman of RSA, gebruikt in combinatie met het AES-cijfer om unieke publieke en privé-sleutels voor elk van de bestanden te genereren. Dit maakt de decryptie van elk bestand afzonderlijk en heel moeilijk.

Voor het encryptieproces richt het .WNCRY-virus naar bestanden die veel gebruikt worden. Deze bestanden zijn meestal de volgende:

→ .ldf, .sln, .suo, .cpp, .pas, .asm, .cmd, .bat, .vbs, .dip, .dch, .sch, .brd, .jsp, .php, .class, .wav, .swf, .fla, .wmv, .mpg, .vob, .mpeg, .asf, .avi, .mov, .mkv, .flv, .wma, .mid, .djvu, .svg, .psd, .nef, .tiff, .tif, .cgm, .raw, .gif, .png, .bmp, .jpg, .jpeg, .vcd, .iso, .backup, .zip, .rar, .tgz, .tar, .bak, .tbk, .PAQ, .ARC, .aes, .gpg, .vmx, .vmdk, .vdi, .sldm, .sldx, .sti, .sxi, .hwp, .snt, .onetoc2, .dwg, .pdf, .wks, .rtf, .csv, .txt, .vsdx, .vsd, .edb, .odp, .otp, .sxd, .std, .uop, .odg, .otg, .sxm, .mml, .lay, .lay6, .asc, .sqlite3, .sqlitedb, .sql, .accdb, .mdb, .dbf, .odb, .frm, .myd, .myi, .ibd, .mdf, .msg, .ost, .pst, .potm, .potx .eml, .der, .pfx, .key, .crt, .csr, .pem, .odt, .ott, .sxw, .stw, .uot, .max, .ods, .ots, .sxc, .stc, .dif, .slk, .asp, .java, .ppam, .ppsx, .ppsm, .pps, .pot, .pptm, .pptx, .ppt, .xltm, .xltx, .xlc, .xlm, .xlt, .xlw, .xlsb, .xlsm, .xlsx, .xls, .dotx, .dotm, .dot, .docm, .docb, .docx, .doc, .jar

Verwijder de .WNCRY Virus

Om de Wanacry virus te verwijderen, is het raadzaam de instructies hierna te volgen. Ze zijn voor maximale effectiviteit ontwikkeld. Als u geen ervaring heeft met het handmatige verwijderen van malware, adviseren wij u om een geavanceerde anti-malware software te gebruiken om Wanacry virus automatisch te verwijderen.

Hoe Wanacry virus van je computer verwijderen? (handmatig)

Aandacht! Belangrijke mededeling m.b.t. Wanacry virus: de handmatige verwijdering van Wanacry virus vereist het aanbrengen van wijzigingen in de systeembestanden en registers. Dit kan dus schade aan je PC veroorzaken. Beschik je niet over de vereiste kennis? Geen probleem, je kunt dit doen door een malware remover te gebruiken.

1. Computer in veilige modus opstarten om Wanacry virus te isoleren en te verwijderen.

Computer in veilige modus opstarten.

1. Voor Windows 7, XP en Vista. 2. Voor Windows 8, 8.1 en 10.

Voor besturingssystemen Windows XP, Vista en 7:

1. Verwijder alle CDs en DVDs en start de computer opnieuw op via de “Start” menu
2. Kies één van de onderstaande opties:

voor computers met één besturingssysteem: Druk meerdere malen op F8 tijdens het opstarten totdat het eerste scherm verschijnt. Als je het Windows-logo op het scherm ziet verschijnen, moet je de procedure nogmaals doorlopen.

donload_now_140

Voor computers met meerdere besturingssystemen: Gebruik de pijlen om het besturingssysteem dat je in veilige modus wil opstarten te selecteren. Druk meerdere malen op F8 tijdens het opstarten (zoals hierboven beschreven).

donload_now_140

3. Als je het scherm “Advanced Boot Options” ziet verschijnen, gebruik de pijlen om “Safe Mode” te selecteren. Klik daarna op Enter om je keuze te bevestigen.

4. Log in als administrator.

donload_now_140

Als je computer in veilige modus is, wordt de melding “Safe Mode” weergegeven in de hoeken van uw beeldscherm.

Stap 1: Open het Start Menu.

donload_now_140

Stap 2: Houd “Shift” ingedrukt, klik op “Power” en daarna op “Restart”.
Stap 3: Nadat je computer opnieuw is opgestart, krijg je het onderstaande menu te zien. Klik dan op “Troubleshoot”.

donload_now_140

Stap 4: Je zal het menu “Troubleshoot” zien. Daar moet je “Advanced options” kiezen.

donload_now_140

Stap 5: In het menu “Advanced options” klik je op “Startup Settings”.

donload_now_140

Stap 6: Klik op “Restart”.
donload_now_140

Stap 7: Je zal een “Restart menu” zien verschijnen. Hier moet je “Safe Mode”. Dit doe je door het corresponderende cijfer van je toetsenboord te typen. Je computer zal opnieuw opstarten.

2. Reparatie registry entries aangemaakt door Wanacry virus op uw pc.
Sommige kwaadaardige scripts kan de registry entries van uw computer aan te passen aan verschillende instellingen te wijzigen. Dit is de reden waarom handmatig opruimen van uw Windows-register Database sterk aanbevolen. Omdat de tutorial over hoe dit te doen is een beetje lenghty, raden we na onze leerzaam artikel over de vaststelling van het register.

Automatisch verwijderen Wanacry virus door het downloaden van een geavanceerde anti-malware programma.

1. Wanacry virus met Anti-Malware SpyHunter verwijderen

1. Wanacry virus wet Anti-Malware SpyHunter verwijderen

1. Om Wanacry virus te verwijderen moet je eerst SpyHunter installeren.Scan je computer met SpyHunter om de Wanacry virus te verwijderen.
Stap 1:Klik op “Download” en je wordt doorgeleid naar de downloadpagina van SpyHunter.
donload_now_140

Het is sterk aangeraden dat je eerst je computer scant en pas daarna je de volledige versie van SpyHunter bestelt. Zo ben je zeker dat SpyHunter de malware gedetecteerd heeft

Stap 2: Volg de downloadinstructies op je browser
Stap 3: Wacht tot de installatie voltooid is en totdat de laatste updates geïnstalleerd zijn.

pets-by-myway-ads-virus

Stap1: Nadat de update voltooid is, klik op “Scan Computer Now”.

pets-by-myway-ads-virus

Stap 2: Eens de scan is beëindigd zal je alle malwares in de bedreiging box zien. Wanacry virus moet ertussen zijn. Klik op “Fix Threats” om ze automatisch te verwijderen.

pets-by-myway-ads-virus

Stap 3: Nadat je alle malware hebt verwijderd is het aangeraden om je computer opnieuw op te starten.

2. Wanacry virus gecodeerde bestanden herstellen

Wanacry virus gecodeerde bestanden herstellen.

De veiligheidsingenieurs raden gebruikers aan om geen losgeld te betalen en in de plaats daarvan via andere methoden hun bestanden te herstellen. Hieronder vind je enkele voorbeelden:

Eerst moet je controleren of er schaduwkopieën in Windows zijn. Dit kan je met deze software doen:

Shadow Explorer

Om uw gegevens te herstellen, uw eerste inzet is om opnieuw te controleren voor schaduwkopieën in Windows met behulp van deze software:

Technisch gezien kan je ook een netwerk sniffer (een computerprogramma dat verschillende soorten vertrouwelijke informatie zoals belangrijke wachtwoorden voor bestanden of netwerken, verzamelt).
Via een netwerk sniffer kan je aan de encryptiesleutel van de versleutelde bestanden komen. Een netwerk sniffer controleert de informatiestroom in een netwerk zoals het internetverkeer en de internet “packages”.

Optioneel: Gebruiken van alternatieve anti-malware software

Optioneel: Gebruiken van alternatieve anti-malware software

STOPZilla Anti Malware
1. Download STOPZilla hier.
Stap 1: Download STOPZilla by clicking here.
Stap 2: Klik daarna op “Save file”. Als het bestand niet gedownload, is klik dan nogmaals op de downloadlink.

pets-by-myway-ads-virus

Stap 3: Start de installatie op.

Stap 4: Je ziet het installatievenster verschijnen. Klik op “Next”.

pets-by-myway-ads-virus

Stap 5: Selecteer “I accept the agreement” en klik op “Next”.

pets-by-myway-ads-virus

Stap 6: Controleer de gegevens en klik op “Install”.

pets-by-myway-ads-virus

Stap 7: Nadat de installatie is voltooid, klik op “Finish”.

2. Scan je computer met STOPZilla Anti Malware om alle bestanden van Wanacry virus automatisch te verwijderen.

Stap 1: Start STOPZilla op (tenzij je dat meteen na da installatie hebt gedaan).

Stap 2: Wacht tot de updates geïnstalleerd zijn en klik op “Scan Now”. Als de scan niet automatisch start, klik dan op “Scan Now”.

pets-by-myway-ads-virus

Step 3: Nadat alle bedreigingen verwijderd zijn, start je je PC opnieuw op.

Latest Stories

*/ ?>

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Share on Facebook Share
Loading...
Share on Twitter Tweet
Loading...
Share on Google Plus Share
Loading...
Share on Linkedin Share
Loading...
Share on Digg Share
Share on Reddit Share
Loading...
Share on Stumbleupon Share
Loading...
Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.