De Veiligste Browser Voor 2017

In dit artikel zullen we bespreken welke de veiligste browser is voor 2017. Dit zijn de belangrijkste punten waarmee we de browsers vergelijken:

 • Marktaandeel
 • Frequentie van updates
 • Beveiliging en andere specificaties
 • Add-ons die in verband zijn met beveiliging en hun beschikbaarheid

De browsers worden uitsluitend door marktaandeel genoemd, beginnend met de browser die het grootste marktaandeel heeft, volgend door een browsers met een kleinere marktaandeel dan de eerder genoemde, enzovoort.

Google Chrome

Google als bedrijf doet veel verbeteringen om een veilige toekomst voor haar gebruikers te bieden. Een goed voorbeeld hiervan is het feit dat Gmail nu.JS bijlagen en diverse andereblokkeert.

Aangezien Google altijd hun producten veilig en up-to-date houdt en voldoende kapitaal heeft om dit te doen, is het niet verwonderlijk dat Google Chrome het grootste marktaandeel heeft uit alle andere browsers, zowel in de VS als op wereldwijde schaal. Chrome neemt 58,53% van het werelds marktaandeel.

De sandboxing functie en privilegebeperkingen, samen met de snelle 15-daagse updateperiode, dragen allemaal bij aan een goede basis voor veiligheid. Met een paar kleine veranderingen naar de privacy instellingen en de verscheidenheid van add-ons kunt u het beveiligingsniveau van de browser verder verhogen.

 • 58,53% marktaandeel
 • Frequentie van updates: elke 15 dagen bijgewerkt
 • Beveiliging en andere specificaties: Sandboxing functie
 • Add-ons die verband houden met beveiliging en hun beschikbaarheid: Gmail blokkeert .JS en ook andere bijlagen

Internet Explorer

Het updateschema van Internet Explorer is zeker niet verbeterd, omdat updates op een 30-daagse basis een ding van het verleden zijn. De updates zijn minder dan ooit en kunnen gebundeld worden met advertenties voor het nieuwere besturingssysteem van Microsoft. U kunt extensies toevoegen aan een zwarte lijst voor sites die bekend zijn als kwaadaardig om uw browser veiliger te maken

 • 19,17% marktaandeel
 • Frequentie van updates: Bijgewerkt elke 30 dagen of meer
 • Beveiliging en andere specificaties: Optie om extensies toe te voegen aan een zwarte lijst tegen kwaadaardige acties

Microsoft Edge

Het internationale marktaandeel van Microsoft Edge stijgt de laatste maanden en staat nu op 5,55%. Dat is ook logisch omdat de focus van Microsoft op updates, verschoven is van Internet Explorer naar Edge. Hoewel de updates nog steeds inconsistent zijn, kunnen er tot drie updates per maand zijn. In augustus van vorig jaar had de officiële versie extensieondersteuning voor de browser.

 • 5,55% marktaandeel
 • Frequentie van updates: Tot 2-3 keer per maand
 • Beveiliging en andere specificaties: Privé browsermodus beschikbaar
 • Add-ons die verband houden met beveiliging en hun beschikbaarheid: Extensions-ondersteuning, inclusief AdBlockers

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox heeft een marktaandeel van 11,68%. Het wint de bronzen plek. Het updateschema wordt gedeeld op de blog van de browser. Ongeveer twee maanden kunnen passerentussen belangrijke versies, maar een frequenter update-programma vindt plaats voor kleine updates van één versie. Zo kan er binnen een paar dagen een nieuwe update uitkomen. De browser heeft een ingebouwde beveiligingsprotocol voor het controleren van websites voor vervalsing en phishing. Alle testversies van Firefox hebben deze functie en als je “nightly” updates wilt krijgen als ze uitkomen, moet je de Nightly versiegebruiken.

 • 11,68% marktaandeel
 • Frequentie van updates: Wordt bijgewerkt tussen enkele dagen tot enkele weken
 • Beveiliging en andere specificaties: Privé browsermodus die gegevensverzameling uitsluiten
 • Add-ons die verband hebben met beveiliging en hun beschikbaarheid: Biedt diverse extensie-ondersteuningen

Safari

Safari, de favoriete browser van veel Mac-gebruikers, ligt op 3,45% van het wereldwijde marktaandeel, dat is geen verrassing, omdat Apple Safari niet meer beschikbaar is voor Windows, wat het overheersende besturingssysteem is. Ook lijken de meeste mensen liever andere browsers te gebruiken. De standaard updateperiode voor Safari is 54 dagen. In deze browser worden veel minder kwetsbaarheden gezien vergeleken met andere browsers, waardoor de update tijd zinvol is.

 • 3,45% marktaandeel
 • Frequentie van updates: Elke 54 dagen
 • Beveiliging en andere specificaties: Ingebouwde bescherming tegen schadelijke sites
 • Add-ons die verband houden met beveiliging en hun beschikbaarheid: Nieuwe extensies zoals “DuckDuckGo” en “1Password”

Opera

De Opera-browser heeft een marktaandeel van 1,22% en hoewel het niet veel gebruikt wordt, is het een zeer aanpasbare een veilige browser. Een gratis ingebouwde VPN maakt uw surfervaring veiliger. De extensions gallery is diverser dan ooit, het biedt HTTPS Everywhere, Disconnect, Avira Browser Safety en een groot aantal AdBlockers, waaronder een voor Facebook en vele andere.

 • 1,22% marktaandeel
 • Frequentie van updates: elke 48 dagen bijgewerkt
 • Beveiliging en andere specificaties: Vrij ingebouwde VPN, online fraude en malware bescherming
 • Onveilig script en plug-in blokkering
 • Add-ons die verband houden met beveiliging en hun beschikbaarheid: Uitbreidingen die functies van andere browsers toevoegen voor uw veiligheid.

Andere Browsers

De rest van de browsers die in de wereld worden gebruikt houden in totaal 0,40% marktaandelen. De volgende browsers verdienen volgens ons een plaats in dit artikel.

Comodo Dragon

Comodo Group, Inc. is de ontwikkelaar van de “Comodo Dragon” browser die een afsplitsingis van Google Chrome en de andere – “ComodoIceDragon”, dat een splitsing is van Mozilla Firefox. De Comodo Dragons worden gevormd door populaire browsers en volgen de update schema’s voor de bijbehorende browsers, waarop ze zijn gebaseerd.

Epic Privacy Browser

Epic Privacy Browser is volledig gericht op privacy. Aangezien de browser gebaseerd is op Chromium, worden de updates binnen 15 dagen geleverd, zoals Google Chrome. Het doel van Epic browser is het beperken van extensies tot het minimum vanwege hun tracking mogelijkheden.

Avira Scout

Avira Scout houdt zijn updateschema rond het 15-daagse punt, aangezien het op Chromium is gebaseerd. Sinds het afgelopen jaar is de browser uit de BETA versie en heeft hij al ondersteuning voor meer extensies, tools, plugins enzovoort. Als implementatie van de database voor Avira Anti-Virus, wordt de browser gepresenteerd om een meer actuele beveiliging tegen allerlei bedreigingen.

In Conclusie: De Veiligste Browser voor 2017

Als conclusie, heeft Google de wereld eraan herinnerd dat geen browser echt veilig is, tenzij je de JavaScript-service stopt, die de bron is voor de levering van malware. Niet te vergeten dat de Adobe Flash Player en Adobe Acrobat Reader plugins ook soortgelijke kwetsbaarheden hebben en ook gestopt moeten worden.

Dus we kunnen niet precies zeggen welke browser het meest veilig is voor 2017, maar we zouden zeker Chrome aanraden,of een die gebaseerd is op het Chromium-project.

Latest Stories

*/ ?>

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Share on Facebook Share
Loading...
Share on Twitter Tweet
Loading...
Share on Google Plus Share
Loading...
Share on Linkedin Share
Loading...
Share on Digg Share
Share on Reddit Share
Loading...
Share on Stumbleupon Share
Loading...
Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.