Wat is IDP.ALEXA.51 en moet je het verwijderen

sensorstechforum-komprogo-backdoor-trojan-horse-malware-ransomware-spread-956x654IDP.ALEXA.51 is een Trojaans paard die voornamelijk geassocieerd wordt met online spelletjes zoals “SeaMonkey”, “Plants vs. Zomies” enz. Dit Trojaans paard komt oorspronkelijk van .tmp en .exe bestanden die zich in verschillende Windows-mappen bevinden (bijv. in AppData% en %temp%). Ondanks de valse positieve verslagen van sommige onderzoekers, wordt IDP.ALEXA.51 door AVG nog steeds als malware gedetecteerd.

Overzicht bedreiging

Naame IDP.ALEXA.51
Type Verdachte software
Korte omschrijving Het gedetecteerde bestand kan diverse gevaarlijke of ongezonde gevolgen voor je PC hebben, maar het kan ook een vals positief bestand worden gedetecteerd.
Symptomen Door deze malware kan je PC trager worden, het CPU en de RAM-gebruik kunnen stijgen en je systeem kan zelfs crashen.
Verspreidingswijze Via malware websites, ongewenste downloads enz.
Detectietool

Controleer of uw systeem door IDP.ALEXA.51 aangetast

Downloaden

Malware Remover

Gebruikerservaring Neem deel aan onze forum en leer meer over IDP.ALEXA.51.

Hoe is IDP.ALEXA.51 in mijn PC geraakt

Veel forum-gebruikers met Windows 8.1 melden dat hun PC een malware heeft gevonden nadat ze hun computer opnieuw hebben opgestart. In de forums van AVG zijn er meldingen dat het antivirus software een vals positief bestand vaststelt, toch merken de gebruikers niets raars in hun systeem. Deze melding verwijst naar de volgende bestanden:

  • Seamonkey.exe
  • Ammsetup(1).tmp

Als je slachtoffer bent van een malware kan het zijn dat deze malware via een ongewenste download in je computer terecht is gekomen. Dit kan het gevolg zijn van een malware download, een rechtstreekse download na een omleiding, een online bericht, een klik op een malware link of een malware bestand dat je als e-mailbijlage hebt ontvangen.

Wat doet IDP.ALEXA.51

Hoewel IDP.ALEXA.51 als een vals positief bestand wordt gemeld, zijn de AVG-experten van mening dat deze besmetting ook een malware kan zijn.

Indien er sprake is van een malware, kan deze de normale werking van het systeem verstoren en een “achterdeur” openen, waardoor de hacker toegang tot je computer op afstand krijgt en op die manier informatie verzamelt. Andere schadelijke activiteiten kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Het verkrijgen van informatie rechtsreeks van de harde schijf of het gebruiken van de diskruimte en/of het RAM-geheugen van de besmette computer. Dit kan leiden tot een trage PC en zelfs BSODs (systeem crash).
  • Het verwijderen van belangrijke gegevens van de besmette computer, waaronder ook belangrijke Windows-bestanden.
  • De hackers krijgen live-toegang op afstand.
  • Ongewenste installatie van ongeautoriseerde software op de computer.
  • Het ontvangen van andere informatie met reclamedoeleinden.

Als je een van de bovenvermelde symptomen heeft vastgesteld, raad eens wat er gebeurd is– je PC is mogelijk besmet.
Veiligheidsexperts raden gebruikers aan om verdachte bestanden met VirusTotal online te scannen.

IDP.ALEXA.51 – Hoe kunnen wij het stoppen

Om IDP.ALEXA.51 te stoppen is het belangrijk dat je eerst je PC op malware controleert. Om de getroffen bestanden te vinden moet je eerst de map waar je de malware voor de eerste keer hebt vastgesteld, scannen. Het is ook aangeraden dat je een moderne anti-malware software installeert en je computer scant zodat je zeker bent dat er geen andere malware is.

Aandacht! Belangrijke mededeling m.b.t. IDP.ALEXA.51: de handmatige verwijdering van IDP.ALEXA.51 vereist het aanbrengen van wijzigingen in de systeembestanden en registers. Dit kan dus schade aan je PC veroorzaken. Beschik je niet over de vereiste kennis? Geen probleem, je kunt dit doen door een malware remover te gebruiken.

Avatar

Berta Bilbao

Berta is the Editor-in-Chief of SensorsTechForum. She is a dedicated malware researcher, dreaming for a more secure cyber space.

More Posts - Website

Latest Stories

*/ ?>

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Share on Facebook Share
Loading...
Share on Twitter Tweet
Loading...
Share on Google Plus Share
Loading...
Share on Linkedin Share
Loading...
Share on Digg Share
Share on Reddit Share
Loading...
Share on Stumbleupon Share
Loading...
Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.