Verwijder het .MOLE File Virus

Een nieuwe cryptovirus variant dat zijn naam niet vermeld in zijn losgeld bericht, codeert bestanden met de .MOLE extensie. Malware onderzoekers geloven dat het een variant is van de CryptoMix ransomware. Distributie gebeurt voornamelijk via spam e-mails. Als u een dergelijke e-mail opent, wordt een MS Word-document geladen die kwaadaardig is. Zodra deze bestand is uitgevoerd, worden uw gegevens versleuteld en laat het virus een losgeld bericht achter met betalingsinstructies. Lees verder om te zien hoe u mogelijk sommige van uw bestandsgegevens kunt herstellen.

Overzicht bedreiging

Naam

.MOLE File Virus

Type Ransomware
Korte omschrijving Het ransomware-virus wordt beschouwd als een variant van de CryptoMix. Na de versleuteling wordt een bericht weergegeven met betaalings instructies.
Symptomen De ransomware zal uw bestanden coderen en vervolgens de extensie .MOLE op elk versleuteld bestand plaatsen.
Distributie methode Spam-e-mails, e-mailbijlagen, uitvoerbare bestanden.
Opsporingstool Controleert u of uw systeem geïnfecteerd is met .MOLE File Virus

Downloaden

Malware Remover

.MOLE File Virus – Distributiemethoden

Het .MOLE-bestandvirus verspreid zijn infectie via spam-e-mails volgens malware-onderzoekers. Zo’n e-mail doet alsof er sprake is van een verzendmelding. Een voorbeeld met de inhoud van een vergelijkbare e-mail kan hier worden bekeken:

Door op de link te klikken, wordt een doorverwijzing naar een webadres geactiveerd, waarin een nep Microsoft Word document wordt weergegeven. U ziet hieronder een dergelijk document:

Het document zegt dat het onleesbaar is, tenzij u een plug-in installeert die het zal “ontgrendelen”. Als u op de knop ‘Download en installeer de laatste pluginversie’ drukt, wordt het cryptovirus naar uw computersysteem geladen en wordt het gelanceerd.

.MOLE File Virus – Verdere Analyse

Het .MOLE-bestand virus wordt zo genoemd omdat het bestanden codeertmet de .MOLE-extensie. Nadat u de ransomware van het nep-Word-document hebt gedownload, zal de ransomware een foutbericht weergeven:

Als u op ‘OK’ klikt, wordt een venster geopend waarin u gevraagd wordt toestemming te geven voor de toepassing voor een opdracht en als u dat toelaat, worden uw bestanden versleuteld.

Het losgeld bericht is in een bestand genaamd “INSTRUCTION_FOR_HELPING_FILE_RECOVERY.txt”, zoals hieronderwordt weergegeven:

Verwijder de .MOLE File Virus

Om de .MOLE File Virus te verwijderen, is het raadzaam de instructies hierna te volgen. Ze zijn voor maximale effectiviteit ontwikkeld. Als u geen ervaring heeft met het handmatige verwijderen van malware, adviseren wij u om een geavanceerde anti-malware software te gebruiken om .MOLE File Virus automatisch te verwijderen.

Hoe .MOLE File Virus van je computer verwijderen? (handmatig)

Aandacht! Belangrijke mededeling m.b.t. .MOLE File Virus: de handmatige verwijdering van .MOLE File Virus vereist het aanbrengen van wijzigingen in de systeembestanden en registers. Dit kan dus schade aan je PC veroorzaken. Beschik je niet over de vereiste kennis? Geen probleem, je kunt dit doen door een malware remover te gebruiken.

1. Computer in veilige modus opstarten om .MOLE File Virus te isoleren en te verwijderen.
2. Reparatie registry entries aangemaakt door .MOLE File Virus op uw pc.

Automatisch verwijderen .MOLE File Virus door het downloaden van een geavanceerde anti-malware programma.

1. .MOLE File Virus met Anti-Malware SpyHunter verwijderen
2. .MOLE File Virus gecodeerde bestanden herstellen
Optioneel: Gebruiken van alternatieve anti-malware software

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Share on Facebook Share
Loading...
Share on Twitter Tweet
Loading...
Share on Google Plus Share
Loading...
Share on Linkedin Share
Loading...
Share on Digg Share
Share on Reddit Share
Loading...
Share on Stumbleupon Share
Loading...
Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.